Bilgisayarın işlemci bilgilerini öğrenmek için sorgulama nasıl yapılır? işlemci bilgilerimi nasıl öğrenirim? Diyorsanız yazımızı okuyarak bu işlemler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Bilgisayarın işlemci bilgilerini öğrenmek için sorgulama nasıl yapılır? bu işlem çok basit bir işlemdir. Bilgisayarınızın içerisinde ufak bir arama yaparak bilgisayarınız ile ilgili bütün bilgiler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu işlem birçok insan her ne kadar karmaşık gibi gelse de aslında çok ama çok basit bir yöntemdir. Bu yöntemi sırasıyla ve doğru bir şekilde aynen bizim anlattığımız gibi uygularsanız hiçbir sorun yaşamadan işlemci bilgileri öğrenme konusunu halledebilirsiniz.
Neden İşlemci Bilgilerini Öğrenmeliyim?
İşlemci bilgilerini nasıl öğrenirim? Sorusu kadar işlemci bilgilerini neden öğrenmeliyim? Sorusu da çok sorulan bir sorudur. Bu sorunuzun cevabı Bilgisayar özeliklerine bakma adımı ile PC’nizin yazılımsal ve donanımsal özelliklerini öğrenmiş olursunuz. Bilgisayar özelliklerine nereden bakılır sorunun cevabını bu makalemizde açıkladık. Aşağıda bahsedeceğimiz adımlardan herhangi birisi ile bilgisayarınızın özelliklerini öğrenme işleminizi yapabilirsiniz. PC özelliklerine bakma ile sahip olduğunuz bilgisayarın işlemci, RAM, ekran kartı gibi bilgilerinin detaylarını öğrenebilirsiniz.
Bilgisayarın İşlemci Bilgilerini Öğrenmek İçin Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
Bu işlem için birinci yolumuz şudur;
Masaüstünde veya başlat menüsünde yer alan bilgisayarım simgesine sağ tıklayın. Açılan menüden Özellikler sekmesine tıklayın. Açılan ekranda işlemci, RAM(yüklü bellek), işletim türü, bilgisayar adı ve Windows etkileştirme ürün kimliği gibi bütün bilgilerini bulabilirsiniz. Daha detaylı donanım bilgilerini öğrenmek için sonraki vereceğimiz adımı deneyin ikinci adım;
Windows+r kombinasyonu veya sağ altta yer alan Windows logosuna tıklayarak arama kutusuna msinfo32.exe yazarak çalıştırın.
Önceki adıma göre çok daha fazla detaylı olan sistem bilgisi ekranından işletim sistemi adı, sürüm, sistem adı, BIOS sürümü, işlemci, RAM(yüklü bellek), disk gibi donanım özelliklerini öğrenebilirsiniz. Ekranın sol tarafında yer alan Donanım Kaynakları, Bileşenler, Yazılım Ortamı gibi seçeneklerinin altında yer alan kısımlardan seçmiş olduğunuz donanımın detaylı bilgilerine erişim sağlayarak bilgisayarınızın bütün özellikler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. bu yazımızda sizlere Bilgisayarın işlemci bilgilerini öğrenmek için sorgulama nasıl yapılır? onu öğrettik.