Outlook Hotmail kurulumu biliyor olmanız size pek çok avantajı beraberinde getirecektir. Siz de bu sayede maillerinizi aktif bir şekilde kullanabileceksiniz. Peki, kurulum nasıl yapılmaktadır?

Outlook İle İletişime Geçin

Outlook Hotmail kurulumu hakkında bilinmesi gereken çeşitli bilgiler vardır. Bu bilgilere vakıf olunması durumunda kolaylıkla kurulum işlemi tamamlayabilirsiniz. Belirtilen adımları takip ederek kısa sürede kurulumu tamamlayabilir ve Outlook Hotmail kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bilindiği üzere teknolojinin gelişmesi ve internet ağının yaygınlaşması, haberleşme başta olmak üzere pek çok işlemi online ortama aktarmıştır. Gelinen son aşamada ise haberleşme için en sık kullanılan yöntem internet ağıdır. Elbette bunun için oluşturulmuş olan birden fazla yöntem bulunmaktadır.

Hotmail Yerini Outlook’a Bıraktı

Hotmail

Her ne kadar haberleşme uygulamaları denildiği anda akla ilk olarak Whatsapp, Telegram ya da daha resmi işlemler için Gmail gelse de, sık kullanılan ve aslında tarihi daha da geçmişe dayanan uygulamalardan biri de Hotmail’dir.

Bilindiği üzere Hotmail, Windows Live Hotmail ya da MSN Hotmail olarak bilinmektedir ve 1995 yılında kurulmuştur. Uzun yıllar hizmet veren Hotmail, sonrasında 2012 yılında yerini Outlook’a bırakmıştır. Günümüzde milyonlarca kullanıcı Outlook kullanarak başka bireylerle haberleşmekte ve özellikle resmi yazışmaları buradan tamamlamaktadır. Ancak bunun için kişinin kurulum işlemini tamamlaması gerekmektedir.

Outlook Sürümleri

Outlook Hotmail kurulumuna dair belirtilmesi gereken bir diğer husus ise bahsi geçen bu kurulumun farklı sürümlere göre değişkenlik göstermesidir. Zira gelişen teknoloji neticesinde Outlook kendisini güncellemiştir. Halihazırda kullanılmakta olan Outlook Hotmail 2013, 2016 ve 2019 sürümleri bulunmaktadır.

Kurulum Nasıl Yapılır?

Outlook Hotmail 2019 sürümü kurulum ise şu şekilde yapılmaktadır:

  • İlk olarak Microsoft Outlook 2019 açınız. Buraya e-posta adresi girdikten sonra Continue (Devam et) butonuna basmak gerekir.
  • Sonrasında karşınıza gelecek seçeneklerden IMAP/POP seçiniz.
  • Bu işlemin ardından type kısmına IMAP ya da POP seçiniz. Ardından hesap ekle anlamına gelen Add Account kısmına tıklayınız.
  • Son aşamada ise e-posta adresinin şifresi girildikten sonra Connect (bağlan) butonuna tıklamak gerekir ve done (bitti) kısmına tıklayarak Outlook kurulumunu tamamlayabilirsiniz.